Virtuaalinen ratsastuskoulu
A SIM-game Riding School

HoitajatoimintaKatso myös
Hevoset
Kuka voisi olla juuri sinun hoitohevosesi?

Lähetä hoitotarina
Klikkaa itsesi suoraan hoitolomakkeeseen

Kurssitoiminta
Hoito- ja lajikursseilla kohti uusia haasteita!

Mitäpä olisi ratsastuskoulu ilman hoitajia? Ei ainakaan näin vilkas, vuorovaikutteinen ja hersyvä kokonaisuus. Hoitajatoimintaa tallilla on ollut alusta asti ja pidämmekin sitä tallin toiminnan perusoletuksena: ei ilman hoitajien tärkeää apua pidettäisi tämän kokoista tallia pystyssä. Hoitotarinoiden kautta tallin tarina monipuolistuu, siihen keksitään uusia sivujuonia ja kuvaillaan tarkemmin jo tuttuja kuvioita.

Hoitaminen toimii pääosin tarinoiden kirjoittamisen kautta. Hoitotarinoihin lisätään julkaisun yhteydessä kommentit, joiden avulla hoitaja voi saad ohjeistusta tuleviin hoitotarinoihin, vinkkejä tulevista tapahtumista sekä kommentteja tarinasta, kirjoitusasusta ja itse hoitopäivästä. Tallilla panostetaan kommentteihin, sillä ne ovat vuosien myötä osoittautuneet hoitajia motivoivaksi asiaksi.

Lue lisää erilaisista hoitajarooleista, tutustu hoitajien tehtäviin, ohjeistuksiin sekä kirjoitusideoihin, tai lue jo kirjoitettuja hoitotarinoita. Hoitajaksi on helppo ryhtyä ja pääset sitä kautta mukaan kaikkeen tallilla järjestettävään toimintaan. Ehkä jonain päivänä sinä ja hoitohevosesi komeilette tallin kunnialistalla, jonne merkitsemme kaikki vähintään puoli vuotta tallilla hoitaneet henkilöt.

Hoitajatoiminta tauolla 7/2013 lähtien.

Hoitajaroolit

Tallilla on monenlaista tehtävää ja monenmoista hevosta hoidettavana. Toiselle tärkeintä on hauskat hetket ikioman hoitohevosen kanssa, toinen taas arvostaa ratsastusta ja kisauralla kehittymistä. Ehkäpä sinun mielestäsi on mukavinta tulla silloin tällöin hoitamaan, ilman sen suurempaa sitoutumista? Meiltä löytyy hoitajarooli jokaiselle, jota hoitaminen kiinnostaa. Parhaimmillaan hoitaminen on uppoutumista virtuaalitarinaan.

Perinteisenä hoitajana saat oman hoitohevosen. Kursseja suorittamalla pääset uusien haasteiden pariin. Kaikki tallin toiminta on sinun ulottuvillasi: osallistu kilpailuihin, vuokraa hoitohevostasi viikonlopun ajan tai ryhdy vaikkapa järjestämään muille hoitajille ratsastustunteja. Vain mielikuvitus on rajanasi, kun talliarjesta tulee sinulle tuttua rutiinia. Tämän lisäksi voit myös ryhtyä liikuttajaksi tai lauantaihoitajaksi, jolloin osallistut tallin toimintaan harvemmin ja vähemmällä vastuulla - toisaalta myös vähemmillä mahdollisuuksilla. Ota selvää ja kokeile, mikä hoitajarooli sopii sinulle parhaiten.

Tältä sivulta löydät myös ohjeet, kuinka voit hakea hoitajaksi.

Tutustua hoitajarooleihin

Tallin hoitajat

Kuka hoitaakaan sitä suloista suomenhevosta, jonka näit tallikäytävän päässä? Unohtiko joku sulkea mustan shetlanninponin oven, nythän se poni viipottaa jo pitkin tallipihaa? Keitä ovat nuo kentällä ahkeroivat kolme ratsukkoa, joiden puoliveriset liikkuvat kevyen ylväästi pitkin uraa? Tule ja tutustu reippaaseen, rohkeaan ja rempseään hoitajaporukkaamme!

Jokaiselle hevoselle otetaan yksi perinteinen hoitaja ja yksi liikuttaja. Löydät heidät tämän sivun takaa esittelyjen ja hoitopäiväkirjojen kera. Lue tapahtumia talliarjesta, uppoudu talvisiin umpihankimaastoihin ja hihku innosta kesäisenä päivänä hevosten juostessa laitumella. Hoitokirjoista löytyvät henkilöesittelyt antavat sinulle osviittaa siitä, minkä näköistä ja oloista porukkaa tallikäytävillämme liikkuu.

Tutustu hoitajiin

Ohjeistusta ja ideoita

Jotta hoitaminen sujuisi hyvin ja tasapuolisesti kaikkien puolesta, on tallilla syytä olla sääntöjä ja ohjeita hoitajille. Emme halua rajoittaa liikaa hoitajien tekemistä ja puuhailua vaan ennemminkin innostaa hoitamaan. Ohjeet auttavat sinut alkuun hoitajaurallasi, kertovat sinulle hieman talliarjesta ja hevosten päivärutiineista, kuten tunneilla käymisestä ja tarha-aikatauluista.

Tuntuuko tänään siltä, että hoitaminen ei suju? Et jaksa taas kirjoittaa sitä samanoloista tarinaa, jossa harjaat, siivoat ja liikutat hoitohevostasi. Lukaise tallityöntekijöiden vinkit siitä, mitä kaikkea tallilla voitkaan tehdä. Tai mitäpä jos unohtaisit kirjoittamisen ja piirtäisitkin kuvan? Anna mielikuvituksesi lähteä liikkelle ja yllätä talliväki erikoisella hoitosuorituksella.

Lue tallin ohjeita ja vinkkejä

Palkkiotunnit ja kunnialista

On selvää, että vuodesta 2002 lähtien pyörinyt hoitajatoiminta on kerännyt tallille monta upeaa hoitajaa. Toiset lopettavat parin viikon jälkeen, mutta sitten on heitä, jotka vuosi toisensa jälkeen hipsivät tallikäytävällä hymyssä suin harjapakkia kantaen. Kuka nykyisistä hoitajista on hoitanut pisimpään? Mitä saakaan palkinnoksi, kun hoitotaivalta on vuosi takana? Kunnialistalta löydät tiedon kaikesta tästä.

Aikoinaan hoitotarinoista sai pisteitä, joilla saattoi ostaa tallikaupasta varusteita ja herkkuja hoitohevoselleen. Tästä käytännöstä luovuttiin syksyllä 2008, sillä pisteitä alkoi hoitajille kertyä hurjia määriä eikä niille löytynyt sopivaa käyttökohdetta. Pisteitä siirryttiin käytännönläheisempiin palkkoihin: ratsastustunteihin. Hoitajien palkkiotunteja järjestetään parin kuukauden välein.

Tutustu palkkiotunteihin ja kunnialistaan


© Aino 2002-2014. Sivuilla esiintyvän materiaalin kopiointi kielletty.
Golden Horse on virtuaalitalli, joten mitään ei tapahtu oikeasti.

virtuaali@tassutusta.net
Vieraskirja