Virtuaalinen ratsastuskoulu
A SIM-game Riding School
Virtuaalihevonen / A SIM-game Horse

Wyat Valdemar

Perustiedot

Kutsumanimi: Valle
Rotu: shetlanninponi
Sukupuoli: ori
Säkäkorkeus: isona 101cm
Väri: rautias (ee/aa)

Syntymäaika: 14.11.2013
Ikä: 0 kuukautta (11/13)
Ikääntyminen: 1kk = 4kk

Rekisterinro: VH13-
Kasvattaja: Miia-Maria / VRL-10382
Omistaja: Aino / VRL-00028

Koulutustaso 5-vuotiaana
KO: He C   //   0 sijoitusta
RE: 40cm   //   0 sijoitusta
AJO: vaativa   //   0 sijoitusta

Hoitajan muistilista

Vallella ei ole vielä päiväkirjaa.

Tarhataan joka päivä klo 16.00 - 20.00 4. tarhaan Veikon kanssa.
Ulkoilee kesäisin laitumella nro 1 (orilaidun).
Loimi tarhaan kun mittarissa on -5°C.

Tulevaisuuden suunnitelmia

Valle asuu kasvattitallissa 5-vuotiaaksi (14.2.2015), jonka jälkeen muuttaa päätalliin ja aloittaa tuntiratsun työt. Valle tullaan näkemään alkuun vain valjakkotunneilla, mutta toivottavasti myös jatkossa alkeiskurssilla sekä alkeismaastotunneilla. Tavoitteena on kisata vaativaa valjakkoa ja osallistua laatuarvosteluun. Valle jatkaa isänsä Veikon perimää ja astuu elämänsä aikana 1-4 tammaa.

Luonne

Perusluonne

Valle on herttainen poniori, mutta isojen poikien ego siltä kyllä löytyy. Jos oria komentaa tarpeeksi useasti (ponin omasta mielestä tämä on toisinaan kaksi, toisinaa kymmenen kieltoa), se alkaa temppuilemaan kuin pikkulapsi karkkihyllyllä. Tätä venkoilua näkee varsinkin uusien ihmisten kohdalla, joita Valle testaa. Tutuille se on lempeä ja rauhallisempi, ymmärtäen paikkansa ja asemansa hierarkiassa. Ori ei kuitenkaan pelkää tai arastele ihmisiä, joten temppuilu taitaa olla vain sen oma hupinsa.

Hoitohevonen

Hoitoponina Valle on varsin eloisa tapaus, joten se kannattaa löyhästi sitoa riimunnarulla kiinni tai saat jatkuvasti työntää rautiasta ponia siirtämään majesteetillista takapuoltaan kaueammaksi. Kun poni pysyy aloillaan, se on erittäin helppohoitoinen ja sallii kaiken käsittelyn harjaamisesta varustamiseen. Keppostelukin unohtuu ponilta kun se on huomion keskipisteenä - ja varsinkin jos se tietää pääsevänsä töihin.

Kouluratsastus

En sanoisi Vallea tallin poniratsujen kuninkaaksi, sillä emänsä tavoin se ei ole kaksinen ratsu. Ori on kuitenkin peruskoulutettu ja pärjää alkeistunneilla hyvin. Sillä on mukavan pehmeä ravi, jonka ori on perinyt isältään. Vallessa on roimasti työmoraalia, joka alkaa aina satuloinnista lähtien ja jatkuu aina talliin paluuseen asti. Tavoitteena on pitää yllä orin ratsutaitoja käyttämällä sitä harvakseltaan myös ratsastustunneilla, pääpainon ollessa ajotunneissa.

Esteratsastus

Estetunti Vallelle tarkoittaa puomien yli ravaamista ja ehkä pienen kavaletin hyppäämistä. Se ei ole kovinkaan kotonaan hyppytunneilla, jonka huomaa jo siitä, että ponin askeleet jännittyvät huomattavasti. Temppuratoihin yhdistetyt pienet esteet se ylittää innokkaammin suuren itseluottamuksen saattelemana.

Maastoratsastus

Valle on rento maastoratsu, josta on mukava ravata pitkiäkin matkoja. Sen kestävyys on ihan omaa luokkaansa, kiitos valjakkoajotreenin. Ori suhtautuu yllättävän hyvin selässään olevaan ratsastajaan, eikä pukittele tai ryöstäydy käsistä. Vallelle maastoilu ilman kärryjä on rentoutumista, joten mitään koulukiemuroita siitä ei metsäpoluilla saa irti vaikka mitä tekisi. Se lönköttelee mielummin pitkin askelin omaa tahtiaan.

Valjakkoajo

Valle on parhaimmillaan kisojen maratonosuudella. Se on aivan lyömätön vauhdissaan ja ketteryydessään, ponin juostessa rohkeasti vesiesteelle ja pujotellessa itseään korkeampin tukkiesteiden välissä kuin vanha tekijä. Vaativan tason poni liikkuu mielellään laukassa, joka on varsin ponnekasta. Tästä ponista löytyy niin roimasti voitontahtoa, että se yrittää viimeiseen asti eikä epäröi käyttää jokaista energiahippuaan tehdäkseen parhaansa. Vallea ei tarvitse pahemmin pyytää eteenpäin, ennemmin ohjastajan työksi jää huolehtia käännösten turvallisuudesta ja ajoituksesta.

Sukulaiset

i. Kullan Veikko
shet - m - 97cm
ii. Remukylän Vikke
shet - vkk - 95cm
iii. Grungubbens Lilleput
shet - vkk - 84cm
iie. Pennywood's Coralyn
shet - rt - 101cm
ie. Kullan Virsta
shet - m - 97cm
YLA2
iei. Tähden Ristitie
shet - m - 95cm
YLA3
iee. Vaahteramäen Vinsa
shet - trn - 98cm
YLA3
e. Huvin Lou Lilou
shet - km - 101cm
KTK-III
ei. VIR MVA Ch Huvin Constantino
shet - rt - 103cm
eii. VIR MVA Ch Velvet Requiren
shet - m - 102cm
eie. Amber Claudine
shet - rt - 104cm
ee. Odette Odile Dei
shet - 100cm - m
eei. VIR MVA Ch Lycos Merlin
shet - rtkrj - 93cm
KTK-III, YLA2
eee. VIR MVA ChWard's Simbelmynë
shet - m - 97cm
YLA2

Suvussa myös:
ieii. Fn Capitta (shet, rtkrj, 100cm)
ieie. Crossways Mandarin (shet, m, 91cm)
ieei. Jokeri (shet, m, 103cm - YLA2)
ieee. Visna (shet - trn - 104cm)

Kilpailukalenteri

LAJI LUOKKA PÄIVÄ PITOPAIKKA SIJOITUS
VUOSI 2015

© Aino 2002-2014. Sivuilla esiintyvän materiaalin kopiointi kielletty.
Golden Horse on virtuaalitalli, joten mitään ei tapahtu oikeasti.

virtuaali@tassutusta.net
Vieraskirja