Virtuaalinen ratsastuskoulu
A SIM-game Riding School
Virtuaalihevonen / A SIM-game Horse

Kullan Mõistus

Perustiedot

Kutsumanimi: Misti
Rotu: eestinhevonen
Sukupuoli: tamma
Säkäkorkeus: isona 145cm
Väri: ruunikko (Ee/Aa)

Syntymäaika: 14.7.2013
Ikä: 9 kuukautta (10/13)
Ikääntyminen: 1kk = 3kk

Rekisterinro: VH13-
Kasvattaja: Rk Golden Horse
Omistaja: Aino / VRL-00028

Koulutustaso 5-vuotiaana
KO: He A
RE: 80cm
ME: 70cmLuonne

Yleisluonne

Misti on leikkisä nuori tamma, jonka mielestä päivää ei sovi hukata ilman jotain hauskaa tekemistä. Näihin lukeutuvat muun muassa klassiset solmujen availut, hoitopakin kaataminen sekä hoitajan pipon nappaaminen päästä tämän keskittyessä jalkojen harjaamiseen. Ennen kaikkea tamma on todella mukava ja rento, jonka karsinaan uskaltaa päästää kenet tahansa. Käsittely on helppoa, eikä tamma vikuroi talutettavanakaan.

Ratsuna

Tätä tammaa ei kannata pyytää eteenpäin hipaisemalla, eikä toisaalta myöskään käskeä liikkumaan raippaa huitaisemalla. Mistillä pidempään ratsastettuasi löydät juuri oikean apujen taso, jolla tamma liikkuu kuin ajatus. Tammalla on pyöreät liikkeet ja se kantaa itsensä hyvin. Askellajit eivät ole ihan huipputasoa, mutta kehityskelpoisia.

Esteillä Misti jää herkästi hieman laiskaksi ja löntystää esteille alitempoisena. Pudotukset eivät siis ole harvinaisia, ellei ratsastajalta löydy selkeät avut ja hyvä tuki. Tässä mielessä Misti on hyvä opetusratsu: se ei takuulla jännitä esteitä, mutta odottaa ratsastajalta enemmän kuin pelkkää kevyttä istuntaa hypyn aikana.

Ajatuksia tulevaisuudesta

Mististä kasvaa noin 145cm korkea ratsulinjainen tamma, jolla on selkeästi potentiaalia kouluratsastuksessa. Oletettava koulutustaso on He A, mutta osaavan käsissä voi olla, että ponista irtoaa myös vaativan tason liikkeitä. Molemmilla vanhemmilla on jo kiitettävä määrä koulusijoituksia (emä 43, isä 38), jotka avittavat myös Mistiä mahdollisessa laatuarvostelussa. Ainakin emä on tarkoitus käyttää laatiksessa marraskuun aikana.

Sukua Mistillä on 1 polven verran, ja kumpikaan vanhemmista ei ole turhan tuttu näky eestiläissukutauluissa. Misti on emänsä kolmas ja viimeinen varsa, eikä isänkään listoilla näy vielä kuin 3 varsaa. Sukutaulu on siis uusi ja suhteellisen harvinainen.

Kaikkien mieluiten näkisin Mistin kouluratsuna, päästen kisaamaan sijoituksista. Tämän lisäksi olisi mahtavaa, että tamman rauhallinen ja letkeä luonne pääsisi oikeuksiinsa ratsastuskoululla tai muissa opetustehtävissä.

Sukulaiset

i. Õepa Jaagup
eest - m - 146cm
ii. Mädapea Jaak (EVM)
eest
ie. Triinu (EVM)
eest
e. Meeldiv Taig
eest - vkk - 144cm
YLA3, ELA2
ei. Hull Henrik (EVM)
eest - vkk - 147cm
ee. Loviise EST (EVM)
eest - rt - 146cm

© Aino 2002-2014. Sivuilla esiintyvän materiaalin kopiointi kielletty.
Golden Horse on virtuaalitalli, joten mitään ei tapahtu oikeasti.

virtuaali@tassutusta.net
Vieraskirja