Periaatteemme on se, että kun joku hevonen talliimme astelee, se pysyy täällä elämänsä loppuun asti. Tarjoamme hevosille hyvän elämän tuntiratsuna, höystettynä kisatilanteilla, valmennuksilla, jälkeläisillä ja tietysti monilla rapsutuksilla, harjauksilla ja leppoisilla hoitohetkillä. Hevosille otetaan omat hoitajat, jotka tekevät työtään tallityöntekijöiden avuksi.

Tallissamme on 30 karsinaa, jotka ovat varattu tuntihevosille, maitovarsoille ja eläkeläisille. ½-5 -vuotiaat hevoset löytyvät kasvattitallista.

HEVOSTEN TUNTIELÄMÄN KULKU
Matka varsasta isoksi hevoseksi löytyy siitostallin sivulta.

5-6v     Aloitteleva tuntiratsu (1-2 tuntia viikossa)
7-8v     Täyspäiväinen tuntiratsu (3-4 tuntia viikossa)
21-24v  Tuntieläke (ei käy vakituisesti tunneilla, muu ratsastus ja kisaus sallittu)
23-26v  Täyseläke (kevyttä liikuntaa maasta ja selästä käsin, päivisin laidunliikuntaa)

Kun aika tulee päästää irti, olemme valmiita siihen. Alla olevan linkin kautta pääset tutustumaan ja muistelemaan tallin vanhoja ja rakkaita asukkaita vuosien varrelta (listattuina vain ne, jotka ovat kuolleet tallilla. Poismuuttaneiden tietoja haalitaan parhaillaan kasaan).

Tallissa asuu myös vuoden 2011 varsoja: shet-o. Kullan Veikko.

 

PIENET PONIT (6)

shetlanninponitamma Kermakaramellin Velhonmetsästäjä   shetlanninponitamma Kullan Virsta
syntynyt 2004        säkä 101cm        punarautias
Pitkän nimen takaa löytyy vaikka mitä: energiaa, ujoutta, ponimaisuutta ja hellyyttä. Pitää esteradoista ja on ehtinyt niittää mainetta erinäisillä kilpakentillä. Yritystä löytyy aina!
  syntynyt 2009        säkä 97cm        musta
Viira on tallin omistajan mielestä kasvattajan unelma (ainakin sukunsa puolesta), mutta monelle ratsastajalle varsinainen piina, elleivät avut osu kohdilleen alusta asti. Pirteä pikkuponi.

 
shetlanninponitamma Pilven Tallukka   shetlanninponiruuna Tähden Ristitie                      tuntieläkkeellä
syntynyt 2005        säkä 98cm        rautias
Aloittelijoiden paras kaveri, joka elää täysillä joka hetken. Tallulle joka alusta soveltuu yhtä hyvin iloiseen menoon ja pukitteluun, eikä hymy hyydy ihmistenkään käsittelyssä - päinvastoin :)
  syntynyt 2003        säkä 95cm        musta
Risto on tallin shettislinjan toivo, kahden edesmenneen tuntiponimme jälkeläinen. Hauskuutta ja kekseliäisyyttä ei pojalta puutu, taitoakin löytyy vaikka muillekin jaettavaksi.
 
gotlannin russ ruuna Tristan SW   shetlanninponitamma Vaahteramäen Vinsa           tuntieläkkeellä
syntynyt 2007        säkä 125cm        punarautias
Rikua ei paijaakaan kuka tahansa. Ruuna on herkkähipiäinen kaveri, joka osaa myös irvistellä, mutta tutun hoitajan kanssa osoittaa omistavansa tallin suurimman ja luottavimman sydämen.
 

syntynyt 2003        säkä 98cm        musta
Jos tallikäytävällä vilahtaa musta häntä, se on luultavasti Vinsa karkureissullaan. Veikeä ratsu niin koulutunneille kuin maastoonkin, ei säikähdä edes viileää vettä kesän uittoreissuilla.


ISOT PONIT (8)

risteytysponitamma Areten Sabiina   norjanvuonohevosori Fabian                                   täyseläkkeellä
syntynyt 2005        säkä 148cm        punarautias
Bina on tallin seuraneiti - missä vain on kavereita, siellä on myös Bina. Aloittelijoille tamma tarjoaa tasaisen alun, kehittyneemmät pääsevät nauttimaan mm. keinuhevosmaisesta laukasta.
  syntynyt 1995        säkä 137cm        hallakko
"Poni-papaksi" kutsuttu ori on näyttänyt monelle poniratsastajalle, miten norjalaisittain pukitetaan. Fabi esittelee intoaan hevosille, ihmisille, sekä aikoinaan myös monille edesmenneille tallikoirille.
 
norjanvuonohevostamma Fiction's Kibe Ürditee        täyseläkkeellä   norjanvuonohevosori GH's Truls
syntynyt 2002        säkä 145cm        hallakko
Tämä tamma on maastoponien eliittiä, sitä ei voida kiistää! Olit satulassa sitten miten päin, perille mennään vaikka pomppien. Puhtia löytyy - maneesituntiin ehkä vähän liikaakin.
  syntynyt 2009        säkä 146cm        hallakko
Rolle jos kuka osaa hurmata! Vaikka ori nosteleekin päätään kattoon, karkailee silloin tällöin omille poluilleen tai harhauttaa taluttajaansa, se on silti maailman rapsutettavin poniori (:
 
eestinponiruuna HR's Oliver   suomenpienhevostamma Kullan Ciku                       täyseläkkeellä
syntynyt 1995        säkä 146cm        musta
Eestiläinen vahvistus, josta vikaa saa etsiä mikroskoopin kera. Menee maastossa, hyppää esteitä, kulkee eteen ja taakse, vääntyy sekä kääntyy, luottaa, odottaa ja kuuntelee - usko tai älä !
  syntynyt 2002        säkä 145cm        hallakko
Tämä tamma on maastoponien eliittiä, sitä ei voida kiistää! Olit satulassa sitten miten päin, perille mennään vaikka pomppien. Puhtia löytyy - maneesituntiin ehkä vähän liikaakin.
 
eestinponitamma Meeldiv Taig   risteytysponiruuna Yehl's Saghani
syntynyt 2006        säkä 144cm        voikko
Eestin lahja tallillemme, varsinkin maastoilun ystäville. Ei hätkähdä mistään, pitää seurasta kuin seurasta ja osaa antaa oman arvonsa väljälle, rennolle aikataululle. Stressinpoistajista paras!
  syntynyt 2004        säkä 144cm        punaruunikko
Täysiveri-isältään Niko sai upeat koulutaidot ja virkeän luonteen. Ratsastuskoululle saavuttuaan poni on ottanut haltuun alkeiskurssin, maastolaukat ja kavalettiharjoitukset. Kaikki käy :) !

 

PIENET HEVOSET (6)

arabiruuna GH's Craftman   suomenhevostamma Kullan Jazz-trio
syntynyt 2005        säkä 156cm        rautias
Rennoista rennoin heppakaveri - paitsi jos touhutaan veden kanssa! Kuuliaisuutta ja taitoa löytyy kouluun, mutta testaa ihmeessä myös estetaidot. Takaan ettet pety!
  syntynyt 2005        säkä 151cm        punarautias
Rento ja herttainen nautiskelija, joka luo uraa estekentillä sekä tallin suomenhevosjalostuksessa. Jatta ei jätä kylmäksi, ei hoitajaa, ei tuntilaista eikä tarhakaveriaan leikkisällä tyylillään.
 
suomenhevostamma Kullan Japina   suomenhevosruuna Toffa Sant                             täyseläkkeellä
syntynyt 2008        säkä 152cm        punarautias
Estetaituri Pinja seuraa emänemänsä Cicely jalanjälkiä. Seurankipeä, rento ja rehellinen hevoskaveri, joka nähdään tulevaisuudessa myös alkeiskurssin opetushevosena.
  syntynyt 1999        säkä 152cm        punarautias
Vaikeasta ratsastettavuudesta huolimatta Toffa on perin symppis kaveri. Turvan tökkäisyt ovat karsinalla arkipäivää, kentällä mennään lujaa ja esteistä yli niin korkealta kuin vain päästään.
 
andalusianhevosruuna Vaahteramäen Calif           tuntieläkkeellä   suomenhevosori Vaahteramäen Ilopilleri                tuntieläkkeellä
syntynyt 2003        säkä 152cm        harmaankimo
Alin tie on vienyt orista ruunaksi ja siitoshevosesta pesunkestäväksi tuntiratsuksi. Ali säväyttää koulutunteja espanjalaisella temperamentillään. Ihmisrakas ja ikinuori tapaus!
  syntynyt 2003       säkä 152cm        punarautias
Ilkka on toistaiseksi saanut jäädä oriksi, vaikka luonteensa puolesta olisikin alkeisratsujen eliittiä. Nimensä veroinen, aina korvat hörössä menossa eteenpäin, sisäinen tutkimusmatkailija vahvasti mukana.
 

ISOT HEVOSET (6)

trakehnerori GH's Clemens   pohjoisruotsinhevosruuna Harald
syntynyt 2007        säkä 172cm        ruunikko
Tallille palannut Siirin varsa on vauhdikas esteratsu vailla vertaa. Lennin energia voi tuntua alkuun hallitsemattomalta, mutta ori keskittyy ratsastajan apuihin erityisen hyvin.
  syntynyt 2006       säkä 161cm        ruunikko
Hara edustaa tallin "jättis"-kerhoa. Tukevat töppöset kantavat hyvin maastossa, tökkivät vähän koulutunneilla, mutta yritystä ei puutu koskaan! Lempeän laiska kaveri, jossa riittää harjattavaa.
 
suomenhevosruuna Kullan Wirne                           täyseläkkeellä   puoliveriruuna Lumivuon Phantom
syntynyt 1997        säkä 157cm        punarautias
Pitkä tuntityö ulottuu nykyään myös alkeistunneille, joilla Viliä hemmotellaan päästä varpaisiin. Eikä ihme - onhan ruuna tasainen, rauhallinen ja ennen kaikkea äärimmäisen suloinen :)
  syntynyt 2005       säkä 162cm        punaruunikko
Jos etsit ratsua estetunneille, älä sivuuta Tomia. Ruuna on ehdoton kuningas esteradoilla, eikä turhaan ujostele näyttää taitojaan. Vauhdikas maastokaveri, joka jättäytyy helposti lauman alimmaksi.
 
suomenhevosori Osiirin Aukusti                             tuntieläkkeellä   hannovertamma RF Nanette
syntynyt 2000        säkä 157cm        rautias
Aku on yksi niistä hevosista, joista talli sai alkunsa. "Nallekarhuksi" kuvailtu ori on herttaisuuden perikuva. Vaikka kyseessä onkin ex-ravuri, osaa Aku hurmata askelillaan ja näyttävillä hypyillään.
  syntynyt 2006       säkä 163cm        harmaankimo
Netessä on paljon kohdillaan: ravia kelpaa ihailla katsomosta käsin tai kokeilla itse sen hiomista kootusta aina liitävään lisäykseen asti. Hieman ujo tamma on sopeutuessaan hyvä hevoskaveri
 

© AINO 2002-2011. LUVATON KOPIOINTI KIELLETTY.