Virtuaalinen ratsastuskoulu
A SIM-game Riding School
Virtuaalihevonen / A SIM-game Horse

GH's Equality

Perustiedot

Kutsumanimi: Ekku
Rotu: puoliverinen
Sukupuoli: ori
Säkäkorkeus: 171cm
Väri: kimo (Ee/aa/Gg)

Syntymäaika: 6.6.2011
Ikä: 7 vuotta, 6 kuukautta (12/13)
Ikääntyminen: 1kk = 4kk (1.1.2014 alkaen)

Rekisterinro: VH11-054-0025
Kasvattaja: RK Golden Horse
Omistaja: RK Golden Horse

Koulutustaso
KO: He A   //   6 sijoitusta
RE: 130cm   //   36 sijoitusta

Hoitajan muistilista

Ekun hoitokirja

Tarhataan joka päivä klo 11.00 - 14.00 3. tarhaan Damin kanssa.
Ulkoilee kesäisin laitumella nro 1 (orilaidun).
Loimi tarhaan kun mittarissa on vähintään -0°C.

Ratsastajalle

- Estetunneille sopiva
- Maastotunneille sopiva
- Vain yksityistunneille
Ratsastettavuus: Vaativa
Ekku on tallin nuori estelupaus. Jos et pelkää vauhtia, kipua satulaan ja liitele rataesteiden ylitse näyttävästi. Mielyttämishaluisella orilla on varsin pomppiva ravi, joten vatsalihastreeniltä et voi välttyä.

Luonne

Hoitohevonen

Ekku jatkaa isänsä Lennin luonnelinjaa, jonka Lenni on perinyt vanhemmiltaan. Pieni herra hyppii sinne tänne ja on aina menossa jos sille suodaan mahdollisuus. Aina mahdollisuutta ei tarvitse edes odottaa kun Ekku viilettää jo pitkin pihamaata takajalat villisti ilmassa viuhuen. Se on leikkisä ja innokas tapaus, jonka mielestä uudet haasteet, asiat ja kaverit ovat tutkimisen arvoisia. Yleisesti ottaen Ekku sopeutuu kaikkeen, mutta veden kanssa ori ei pahemmin tee tuttavuutta. Lätäkön yli ravaaminenkin on jotain aivan kummallista - miksi kavioita pitää kastella?

Laumanjäsen

Kaveri kuin kaveri - ulkona on kiva remuta! Lumi pöllyää, syksyiset kuralätäköt loiskuvat ja kesänurmi lentelee ilmassa kun Ekku kiihdyttää vauhtiin. Ekku tulee hyvin toimeen muiden kanssa. Toisin kuin Kaapo ja Rasse, Ekku ei pahemmin haasta muita oreja vaan tyytyy toistaiseksi asemaansa "poikamiespoppoossa".

Kouluratsu

Talutat Ekun kentälle, kiipeät selkään ja mietit, että mitä orista sanottiinkaan. Paljon hyvää, mutta myös jotain kehnoa - kuten meissä jokaisessa! Harmillisesti emän sulavaliikkeinen ja ilmava ravi ei periytynyt orille, vaan Ekku pomppii pitkin uraa varsinaista kengururavia. Vatsalihastreeniä vihaavan inhokkihevonen kuitenkin hurmaa pehmeällä laukallaan.

Ekku saattaa vastustella ohjaa ja purra kiinni kuolaimeen liiallisen nykimisen seurauksena, mutta todistettavasti ei kuitenkaan koskaan lähde ryöstämään. Vauhtia tosin ei kitsailla, mennään nyt ja meinataan sitten eläkkeellä! Ekkua voisi kuvailla energiseksi viuhtojaksi, jonka etu- ja takaosa eivät aina ole ihan samalla uralla, mutta sitäkin enemmän pojalla on tahtoa ja miellyttämisenhalua.

Esteratsu

Ekun suvusta löytyy useita estehevosia, joista Lenni-isä ei jää kehnoimmaksi esimerkiksi. Nette-emä tosin sekottaa pakkaa omalla aavistuksen epävarmalla hyppytyylillään. Varsasta kasvaakin ajan myötä vauhdikas esteratsu, joka hyppää esteiden yli isoilla loikilla - joskus turhankin isoilla. Ratsastajan on siis syytä olla hereillä, jotta hyppy kavaletin yli ei pääty maneesin pohjan tutustumiseen. Ekkua ei voi kehua kovinkaan ketteräksi, mutta se on hyvä opetusratsu monelle jo hetken hypänneelle ratsastajalle. Aivan aloittelijoiden tunneille oria on turha laittaa säheltämään.

Maastoratsu

Ja hyvän treenin jälkeen on kiva rentoutua maastossa, vai mitä Ekku? Ori on aavistuksen jännittynyt maastoillessaan ilman muita hevoskavereita. Jos otetaan mukaan pari kivaa kaveria niin taakse jäävät pelottavat kalliot, naapurin räksyttävä koira ja metsässä liikkuvat suunnistajat. Silloin Ekusta kuoriutuu varsinainen tutkimusretkeilijä, joka kulkee sinne minne turpa osoittaa - tai sinne, minne edessä kulkevan kaverin takakaviot kulkevat. Isokokoinen Ekku ei pahemmin välitä kapeista maastopoluista, sillä tarkkaavaisuus ja kavioiden tarkka asettelu eivät jaksa kaveria kiinnostaa. Eikö olisi paljon kivempaa juosta? Otetaan kisa, kuka on ekana pellon toisessa päässä!

Sukulaiset

GH's Equality
pv - km - 171cm
i. GH's Clemens
trak - rn - 172cm
ii. Emphasis Florenz
trak - rn - 170cm
iii. Emphasis EVM
trak - 171cm
iie. Kneg Forever EVM
trak - 168cm
ie. Citrus
trak - rn - 166cm
iei. Misty Moon
trak
iee. Oleander
trak - trn - 168cm
e. RF Nanette
hann - km - 163cm
ei. Sign Me Out
hann - km - 168cm
eii. EVM
hann
eie. EVM
hann
ee. Nandra FRA
hann - km - 167cm
eei. EVM
hann
eee. EVM
hann

Isä GH's Clemens eli ensin kisaratsun elämää yksityisillä omistajilla, ja palasi vuonna 2010 kotitallille. Lennin jalostuskäyttö rajattiin vain vuodelle 2011, joten oria ei tulla näkemään kovin monessa sukutaulussa. Lenni on vanhempiensa tavoin energinen ja innokas hevonen, joka ei turhaan vauhtia säästele. Käsistä se ei lähde, mutta uudelle ratsastajalle ori saattaa olla yllätys. Jos ihmisen akku simahtaa, on Lennillä aina vähintään viidennes jäljellä kulutettavaksi. Lenni on koulutustasoltaan He A / 130 / 90, ja painottuu esteille.

Isänisä Emphasis Florenz oli ystäväni Elinan ori. Estepainotteinen (He A, 140, 135) Empa oli vaikea käsiteltävä energisyytensä vuoksi. Vilkas kaveri innostui varsinkin tammojen läheisyydessä ja pysyi todella harvoin paikallaan harjauksen aikana. Pään harjaaminen kummaksutti Empaa, toisin kuin varusteiden laitto. Ratsastamaan ori lähti aina innolla. Reippaus ei jäänyt tallin seinien sisälle. Kouluratsuksi se oli turhan hätäinen ja isoliikkeinen, mutta esteillä ori pääsi näyttämään todelliset kykynsä. Kaukaa lähteneet ponnistuksetkin päättyivät onnellisesti puomia pudottamatta. Tasapaino, vauhti ja ponnistusvoima olivat Empan kykyjen suurimmat tekijät. Maastoretkillä Empa tykkäsi eritoten peltolaukkaamisesta, toisin kuin ahtailla metsäpoluilla rämpimisestä. Muiden hevosten seurassa ori alistui joukon hännille, saatuaan pari kertaa kokea lauman johtajan läksytyksen.

sänisänisä Emphasis antoi Empalle nimensä lisäksi mahtavat hyppytaidot. Pasi kilpaili 140cm luokissa saavuttaen useita sijoituksia. Isänisänemä Kneg Forever kärsi pitkään jalkavaivoista ja kisasi siksi selvästi vähemmän. Nekku oli luonteeltaan energinen mutta kiltti.

Isänemä Citrus ostettiin Golden Horseen aikoinaan Pilvenpiilosta. Tuolla tallilla tamma ehti varsoa 4 kertaa ja Lenni on Golden Horsessa ensimmäinen varsa. Siiri sopii alkeistasolle, maastotunneille ja estetunneille. Tamma on aktiivinen ja herkkä ratsastaa ja usean kouluratsastusta harjoittelevan unelmaratsu. Hoitohevosena se on leikkisä: harjakorin kaataminen tai solmun avaaminen on yksi elämän hauskimmista huveista. Esteillä tamma kuumenee herkästi ja ottaa ohjat omiin käsiinsä, mikäli ratsastaja niitä epähuomiossa sille tarjoaa. Kouluratsuna tarkka, mutta vain jos ratsastaja pyytää tarkasti. Maastoretket ilman toisten ratsukoiden seuraa jätetään vain kokeneille. Siiri kun tahtoo nähdä jokaisen suoran tien hyvänä laukkapätkänä. Siiri on palkittu YLA3-palkinnolla ja se kilpailee Va B ja 120cm -tasoilla. Siirin toinen GH:ssa syntynyt jälkeläinen, trakehnertamma GH's Civil (s. 2010), on leikkisä ja seurallinen koulupainotteinen ratsu.

Isänemänisä My Misty Moon ei löydy virtuaalimaailmasta. Siirin entiseltä omistajalta saimme kuitenkin tietää, että ori oli puhdasrotuinen trakehner. Isänemänemä Oleander asui Pilvenpiilossa. Andeksi kutsuttu tamma oli yksi tallin ensimmäisistä kasvateista. Se vuoroin oli siitoskäytössä ja vuoroin tuntiratsuna tai petraamassa kouluratsastustaitojaan. He A -tasolle yltänyt tamma varsoi 7 kertaa, joista kaikki olivat tammoja. Vain harva selkään noussut ratsastaja moitti tamman taitojaan tai yhteistä ratsastuskokemusta. Fiksu hevonen, joka myös näytti osaamisensa sitä haluaville.

Emä RF Nanette on ujonpuoleinen tamma, joka on uusia ihmisiä kohtaan aavistuksen varautunut. Tutut tapaukset tamma kuitenkin tunnistaa vuosi toisensa jälkeen ja on näiden käsittelyssä varsin leppoisa hevoskaveri. Nette kisaa kouluratsastusta ja on kiivennyt kansalliselle tasolle asti lennokkaan ravinsa ansiosta. He A / 80 / 50 -tasoinen tamma vaatii päättäväisen ratsastajan selkäänsä, jotta avut menevät perille. Esteillä sen sijaan tamma on varsinanen harppoja ja ilmalentojen tekijä. Hypyt suuntautuvat aina aavistuksen yläkanttiin, vaikka pienempikin hyppy riittäisi. Nette on varsonut kaksi kertaa, Ekun jäädessä viimeiseksi varsaksi.

Sekä Neten isä että emä ovat kadonneet virtuaalimaailman syövereihin. Yritämme parhaamme mukaan onkia jostain jotain tietoa näistä hevosista. Emä Nandra Fra oli aikanaan hoitohevoseni, lempeä luonteeltaan ja todella kauniin valkoinen. Jos en väärin muista, niin estepainotteinen tamma.

Kun GH's Clemens muutti takaisin tallille, oli selvää, että orista halutaan edes yksi jälkeläinen tallille. Kaveri sai pysyä orina siihen asti, että jalostushommat oli hoidettu kunnialla. Ori astuikin kaksi tallin tammaa, joista ensimmäisenä varsoi RF Nanette. Neten toinen varsa GH's Equality syntyi maailmaan kesäkuisena hellepäivänä. Syntyessään Ekku oli pikimusta, mutta kääntyy vähitellen kimoksi, kuten emänsäkin.

Jälkeläiset

Lisätietoa tallin kasvateista (mm. osoitteet)

24.1.2013 sf-t. Étoile Unique

174cm, kimo
Vaativa A / 160cm / estepainotus

Astui hann-t. Doom Nataschén 18.3.
Ekku on jalostuskäytössä vuoden 2013.

Kilpailukalenteri

LAJI LUOKKA PÄIVÄ PITOPAIKKA SIJOITUS MUUTA
VUOSI 2013
Kouluratsastus (KRJ) Helppo A 23.1 KT Odysseia 13/30 75.534%
Esteratsastus (ERJ) 110cm 31.1 Oak Hill Event Park 33/40 -
Esteratsastus (ERJ) 120cm 1.2 Ruolampi 5/50 1p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 100cm 2.2 Jukola 44/50 -
Esteratsastus (ERJ) 110cm 7.2 Juksula 39/60 -
Esteratsastus (ERJ) 110cm 8.2 Juksula 1/60 6p ERJ-rank.
Esteratsastus (ERJ) 100cm 8.2 Bogart&Britanov 9/40 -
Esteratsastus (ERJ) 110cm 8.2 Bogart&Britanov 4/39 1p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 110cm 9.2 Juksula 4/60 1p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 100cm 9.2 Bogart&Britanov 32/40 -
Esteratsastus (ERJ) 110cm 9.2 Bogart&Britanov 13/39 -
Esteratsastus (ERJ) 110cm 10.2 Juksula 24/60 -
Esteratsastus (ERJ) 100cm 10.2 Bogart&Britanov 5/40 1p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 110cm 10.2 Bogart&Britanov 27/39 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo A 10.2 Metsälammen Ratsutalli 47/70 -
Esteratsastus (ERJ) 110cm 11.2 Juksula 13/60 -
Esteratsastus (ERJ) 100cm 11.2 Bogart&Britanov 30/40 -
Esteratsastus (ERJ) 110cm 11.2 Bogart&Britanov 4/39 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo A 11.2 Metsälammen Ratsutalli 7/70 -
Esteratsastus (ERJ) 110cm 12.2 Juksula 57/60 -
Esteratsastus (ERJ) 100cm 12.2 Bogart&Britanov 37/40 -
Esteratsastus (ERJ) 110cm 12.2 Bogart&Britanov 12/39 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo A 12.2 Metsälammen Ratsutalli 71/73 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo A 13.2 Diega Ponies 36/40 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo A 14.2 Diega Ponies 24/40 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo A 15.2 Diega Ponies 5/40 1p KRJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo A 16.2 Diega Ponies 3/40 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo A 17.2 Diega Ponies 13/40 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo A 18.2 Diega Ponies 30/40 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo A 18.2 Harley Stud 4/50 1p KRJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo A 19.2 Diega Ponies 18/40 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo A 20.2 Diega Ponies 4/40 -
Kouluratsastus (KRJ) Helppo A 21.2 Diega Ponies 3/40 2p KRJ-rank
Kouluratsastus (KRJ) Helppo A 22.2 Diega Ponies 31/40 -
Esteratsastus (ERJ) 100cm 22.2 Koston Suomenhevoset 48/60 -
Esteratsastus (ERJ) 110cm 22.2 Koston Suomenhevoset 40/60 -
Esteratsastus (ERJ) 110cm 23.2 Riihen ponitalli 6/30 -
Esteratsastus (ERJ) 120cm 23.2 Riihen ponitalli 23/30 -
Esteratsastus (ERJ) 100cm 23.2 Koston Suomenhevoset 1/60 6p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 110cm 23.2 Koston Suomenhevoset 26/60 -
Esteratsastus (ERJ) 110cm 24.2 Riihen ponitalli 25/30 -
Esteratsastus (ERJ) 120cm 24.2 Riihen ponitalli 1/30 6p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 100cm 24.2 Koston Suomenhevoset 45/60 -
Esteratsastus (ERJ) 110cm 24.2 Koston Suomenhevoset 27/60 -
Esteratsastus (ERJ) 110cm 25.2 Riihen ponitalli 11/30 -
Esteratsastus (ERJ) 110cm 25.2 Riihen ponitalli 19/30 -
Esteratsastus (ERJ) 100cm 25.2 Koston Suomenhevoset 11/60 -
Esteratsastus (ERJ) 110cm 25.2 Koston Suomenhevoset 41/60 -
Esteratsastus (ERJ) 100cm 26.2 Koston Suomenhevoset 28/60 -
Esteratsastus (ERJ) 110cm 26.2 Koston Suomenhevoset 35/60 -
Esteratsastus (ERJ) 110cm 1.3 Ilomantsi 8/50 -
Esteratsastus (ERJ) 110cm 2.3 Ilomantsi 25/50 -
Esteratsastus (ERJ) 110cm 3.3 Ilomantsi 42/50 -
Esteratsastus (ERJ) 110cm 4.3 Ilomantsi 39/50 -
Esteratsastus (ERJ) 110cm 5.3 Ilomantsi 38/50 -
Esteratsastus (ERJ) 100cm 15.3 KeViRa 15/16 -
Esteratsastus (ERJ) 130cm 1.4 Riiviöt 5/40 1p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 120cm 1.4 Akileya 13/40 -
Esteratsastus (ERJ) 130cm 1.4 Akileya 34/40 -
Esteratsastus (ERJ) 130cm 2.4 Riiviöt 22/40 -
Esteratsastus (ERJ) 120cm 2.4 Akileya 20/40 -
Esteratsastus (ERJ) 130cm 2.4 Akileya 30/40 -
Esteratsastus (ERJ) 130cm 3.4 Riiviöt 13/40 -
Esteratsastus (ERJ) 120cm 3.4 Akileya 20/40 -
Esteratsastus (ERJ) 130cm 3.4 Akileya 8/40 -
Esteratsastus (ERJ) 120cm 4.4 Akileya 18/40 -
Esteratsastus (ERJ) 130cm 4.4 Akileya 20/40 -
Esteratsastus (ERJ) 120cm 5.4 Akileya 15/40 -
Esteratsastus (ERJ) 130cm 5.4 Akileya 35/40 -
Esteratsastus (ERJ) 130cm 7.4 Koston Suomenhevoset 7/50 1p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 130cm 10.4 Kadotetut Suomenhevoset 13/30 -
Esteratsastus (ERJ) 130cm 10.4 Kadotetut Suomenhevoset 9/30 -
Esteratsastus (ERJ) 130cm 11.4 Kadotetut Suomenhevoset 20/30 -
Esteratsastus (ERJ) 130cm 11.4 Kadotetut Suomenhevoset 23/30 -
Esteratsastus (ERJ) 130cm 12.4 Jadessa Warmbloods 7/50 1p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 130cm 12.4 Kadotetut Suomenhevoset 19/30 -
Esteratsastus (ERJ) 130cm 12.4 Kadotetut Suomenhevoset 7/30 -
Esteratsastus (ERJ) 130cm 13.4 Kadotetut Suomenhevoset 29/30 -
Esteratsastus (ERJ) 130cm 13.4 Kadotetut Suomenhevoset 12/30 -
Esteratsastus (ERJ) 130cm 13.4 Kadotetut Suomenhevoset 4/30 10. estesijoitus!
Esteratsastus (ERJ) 130cm 13.4 Kadotetut Suomenhevoset 4/30 1p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 130cm 14.4 Kadotetut Suomenhevoset 17/30 -
Esteratsastus (ERJ) 130cm 14.4 Kadotetut Suomenhevoset 12/30 -
Esteratsastus (ERJ) 130cm 15.4 Kadotetut Suomenhevoset 24/30 -
Esteratsastus (ERJ) 130cm 15.4 Kadotetut Suomenhevoset 14/30 -
Esteratsastus (ERJ) 130cm 16.4 Kadotetut Suomenhevoset 1/30 6p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 120cm 16.4 Juksula 3/60 2p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 130cm 16.4 Jadessa Warmbloods 4/49 1p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 130cm 17.4 Kadotetut Suomenhevoset 4/30 1p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 130cm 30.4 VT Vatturaunio 5/30 1p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 130cm 13.5 Susiraja 3/30 2p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 130cm 19.7 Mewian Welsh 5/30 20. estesijoitus!
Esteratsastus (ERJ) 120cm 23.7 KK Stewart 1/30 6p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 120cm 26.7 Riiviöt 6/50 1p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 120cm 27.7 Riiviöt 6/50 1p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 120cm 29.7 Riiviöt 3/50 2p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 120cm 29.7 KK Stewart 5/30 1p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 120cm 2.8 Riiviöt 3/50 2p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 120cm 19.8 Neuenbürg 3/18 2p ERJ-rank.
Esteratsastus (ERJ) 120cm 23.8 Lumivuo 1/50 6p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 120cm 27.8 Huvitutti 3/30 2p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 120cm 28.8 Huvitutti 3/30 30. estesijoitus!
Esteratsastus (ERJ) 120cm 8.9 Hex Sporthorses 1/50 6p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 130cm 12.11 Juksula 3/60 2p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 130cm 23.11 Mewian Welsh 1/50 6p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 130cm 27.11 Susiraja 4/17 1p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 130cm 29.11 Riihikorpi 5/30 1p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 130cm 30.11 Mewian Welsh 6/50 1p ERJ-rank
Esteratsastus (ERJ) 130cm 1.12 Mewian Welsh 7/50 1p ERJ-rank

© Aino 2002-2014. Sivuilla esiintyvän materiaalin kopiointi kielletty.
Golden Horse on virtuaalitalli, joten mitään ei tapahtu oikeasti.

virtuaali@tassutusta.net
Vieraskirja