ARABIRUUNA                                  VIRTUAALIHEVONEN // A VIRTUAL HORSE

 

 

 

PERUSTIEDOT

KUTSUMANIMI  Krafti
SÄKÄKORKEUS  156cm
VÄRI  punarautias (ee/aa)
SYNTYNYT  12.4.2005
IKÄ  14 vuotta (1/12)
IKÄÄNTYMINEN  1kk = 3kk (täytti 7 vuotta 12.8.09)
REKISTERINRO  VH00-003-7654
KASVATTAJA  RK Golden Horse
RUUNATTU  20.8.2009
   Hoitokirja

TIETOA RATSASTAJALLE

Soveltuvuus
  Maastotunneille melko sopiva
  Estetunneille sopiva
  3-4 tuntia / viikko
  Soveltuu jatkokurssille

Ratsastettavuus
   Helppo (lisätietoa)
"Kraftissa on paljon plussaa, joita koristaa muutama miinus. Jos saat nostettua laukan ilman hikoilua, olet ansainnut kymmenen pistettä Krafti-koulussa! Estetaituri, kuuliainen kouluratsu ja yllättävä maastoilija samassa paketissa: kokeile ihmeessä!"

Koulutustaso
KO: He A  //  4,  0/0
RE: 90cm  //  9,  1/1
ME: 90cm  //  1,  0/0
yhteensä kisoja 14

 

SUKUTAULU JA SUKUSELVITYS

GH's Craftman
ox - prt - 156cm
i. Coffee's Men
ox - rn - 150cm
YLA3
ii. Favourite Boy (EVM)
ox - prn - 152cm
ie. Lipizzan Girl (EVM)
ox - rn - 156cm
e. Vaahteramäen Wilma
ox - prt - 149cm
ei. Aladdin's Record ox
ox - km
ee. WWS Ironica
ox - kkm - 150cm

Kraftin isä Coffee's Men oli innokas kouluratsu. Kisakenttien vilinä siirtyi oriin ja se löysi energisen vaihteensa helposti. Käynti ja ravi olivat moitteettomia, mutta laukkaamaan Kahvi oli joskus haluton. Maastossa energia ja into kohtasivat aina toisensa ja esteillä Kahvia kuvattiin keskinkertaiseksi. Muutoin se oli varsin leppoisa kaveri ja kiinnostunut ympäristöstään. Kolmen varsan isä kisasi vuosin 2003-2005 saavuttaen muutamia sijoituksia (tasoilla Va A ja 100cm) ja YLA3-palkinnon. Krafti oli ainut varsa, joka syntyi Golden Horseen.

Kraftin emä Vaahteramäen Wilma tunnetaan ujona ja sirona monitaitajana. Tamma on tuonut tallin monet ratsastajat kenttäratsastuksen pariin ja antanut innostuksen kokeilemaan myös westerniä. Vilma on epäilevä ihmisiä kohtaan, mutta nöyrä ratsu ja varsin mahtava estehyppääjä, kisaten tasollla 90cm (sekä koulussa He A). Krafti oli tamman ensimmäinen varsa, muttei ole jäänyt viimeiseksi. Sen toinen jälkeläinen GH's Amber asuu westernhevosena Al Rayad Studissa.

Emänisä Aladdin's Record on kadonnut ajan saatossa. Ori asui Vaahteramäen talleilla ja oli ahkerasti jalostuskäytössä. Emänisä WWs Ironica on jo edesmennyt tamma toiselta talliltani. 14.2.2005 kuollut Iiris varsoi neljästi ja starttasi muutamaan otteeseen niin koulu- kuin estekisoissakin.

Krafti tuli pienen pähkäilyn jälkeen tallille 18.8.2009. Uusi tavoitteemme pyrkiä lisäämään omien kasvattien määrää tallissa vauhditti roimasti päätöstä hankkia silloinen ori tallille. Ruunauksen myötä Krafti pääsi mukaan myös tuntityöhön, johon se todella tuntuu sopivan. Olemme ottaneet tulevaisuutta varten säilöön yhden pakasteannoksen, mikäli mielimme jatkaa sukua tästä hevosesta.


LUONTEENPIIRTEITÄ

HOITOHEVONEN

Krafti on todella lunki kaveri. Ruuna lotkauttaa korviaan kyllä kaikenmoiselle liikkeelle ja äänelle, mitä oven suunnasta kantautuu, mutta turhahan niitä on säikkyä tai sen suuremmin tutkia. Kaveriksi Krafti ryhtyy vaikka jokaiselle tuntilaiselle, mutta tosiystävyyteen tarvittava luottamus on ansaittava. "Kavereilleen" ruuna nimittäin osaa pahoina päivinä heilutella takakavioitaan tai luimistella muka kauhistuneena. Tuttu, turvallinen ja luotettavaksi todettu ihmishahmo piirtyy Kraftin mielessä sellaiseksi, jolle voi höristä useamminkin. Tämän kaverin äänimaailma on nimittäin jotain aivan ihanaa; pieniä hörähdyksiä, rentoja huokauksia ja tietysti innostuessaan mitä merkillisimpiä vinkaisuja! Vedessä touhuaminen ei kuulu Kraftin suosikkijuttuihin, ei edes Sorsalammella.

LAUMASSA

Jos tallilla pidettäisiin tarhauskursseja, olisi tässä ehdottomasti jokaisen aloittelijan paras kaveri siinä toiminnassa. Krafti liikkuu ulkona nätisti vaikka pitkässä juoksutusliinassa (veikkaisin että luottaessaan hoitajaan vaikka ilman narua) ja tulee tarhan portille kutsuttaessa. Ruuna näyttää pärjäävän hyvin ulkona yksinkin - onhan viereisissä tarhoissa kuitenkin elämää - mutta ei seurakaan pahaa tee. Nuorempana ruuna otti hyvin asemansa laumassa ja kipitteli muiden rinnalla ihan minne vain lauman johtaja päätti. Ruunauksen myötä asenne toisiin hevosiin ei ole muuttunut, tammojen kanssa tullaan edelleen mahtavasti toimeen.

TUNTIRATSU

"Krafti on käyttäytynyt tosi hyvin ja rauhallisesti : ) Krafti osaa huomioida meitä vähän taitamattomampiakin!"
Ruunaa voisi kuvailla kuuliaiseksi ja mukavaksi ratsuksi. Kliseiseen kuvaukseen tulee onneksi eloa muutamasta pienestä miinuksesta: vaikka Kraftin laukka on hyvä ja ponnekas, sen nostaminen on varsinkin alkuun aikamoista taistelua. Selkeät avut ovat ehdoton A ja O tässä touhussa, silloinkin saa välillä ristiä sormensa toivoakseen onnea ;) Krafti ottaa uudet haasteet ja asiat ilolla vastaan ja sopii hyvin ryhmätunneille, sillä muut hevoskaverit eivät haittaa keskittymistä laisinkaan. Kyllästyessään ruunasta saattaa löytyä myös pieni vauhtivaihde. Varusteiden laitto ei ole mikään ihmeellinen juttu. Kraftia kun tutut asiat eivät jaksa ihmetyttää, niin ehkä ainut ongelma on saada ruuna nostamaan päänsä suitsien laiton ajaksi heinäkasalta.

MAASTORATSU

"Krafti seisahtui ja jäi tuijottamaan minua hölmistyneenä. Aivan kuin kysyäkseen, miksi makasin puolimetrisessä lumihangessa. Nousin ylös ja taputin Kraftia koska se seisoi edelleen hievahtamatta."
Meissä kaikissa asuu aina pieni johtaja, joka herää maastopoluille lähdettäessä. Kraftin kera laukkaaminen maastossa on yksin ihan lupsakkaa touhua, mutta mikäli ruuna joutuu olemaan monen hevosen jonossa, ja vielä jonon hännillä, se lähtee herkästi kirimään kärkeen. Muuten ryhmä tuo selvää vakautta Kraftin menoon ja ravikin on heti rennompaa. Edes maastossa mitkään kummalliset varjot tai rasahdukset eivät säikyttele Kraftia. Rennoille käyntimaastoille parin muun ratsukon kera syksyisinä hoitopäivinä ruuna on täysin ideaali.

KOULURATSU

Krafti on kuuliainen tapaus. Mikäli ratsastajalla on kartta hyvin käsissään, on ruuna myöskin menossa samaan suuntaan. Hermostunut kisaaja voi joutua kohtaamaan yllättäviä vaikeuksia juuri tämän vuoksi. On mukavaa nähdä kuinka ruuna keskittyy tehtäviin ja pysyy tyytyväisenä toimien vakaassa yhteistyössä ratsastajan kanssa. Periaatteessa myös aloitteleva ratsastaja voi kavuta Kraftin selkään, sillä vasta vaikeammat liikkeet voivat hankaloittaa yhteistyötä.

Kraftin maksimitaso He A on saavutettu ja nyt pyrimme tasaisiin, hyviin suorituksiin aluetasolla.

ESTERATSU

Lisätäksemme vielä kaverin hyviä puolia, täytyy todeta, että esteratsuna Krafti on todella mahtava. Ruuna on oma-aloitteinen (kuunnellen kuitenkin ratsastajaansa) ja hyppykyvyiltään varsin hyvä. Laukan nostaminenkin helpottuu esteradoilla, muttei silti kiihdy hallitsemattomaksi. Rynnimistä Krafti ei harrasta, vaan hyppää pehmeällä kaarella esteen kuin esteen yli. Vesieste on niitä harvoja, joka saa ruunan epäröimään pari kertaa.

90cm tuntuu olevan Kraftin kapasiteetin yläraja, joten keskitymme puhtaisiin ratoihin.


VARUSTEET

Hoitajan ostamat kursivoitu
Palkinnot merkitty tähdellä

yleissatula
suitset nivelkuolaimilla
satulahuopa (sin)
naruriimu (punainen)
riimunnaru (musta)
suojat etujalkoihin
harjapakki
pölyharja
kumisuka
kaviokoukku
perusharja
pääharja
talliloimi (beige)
toppaloimi (ruskea)

HOITAJAN MUISTILISTA

Listaa kannattaa tarkkailla muutoksien varalta, tärkeimmät hoito-ohjeet hevosen kanssa ovat tässä kiteytettyinä. Näin varmistamme hevosille persoonallisen ja yksilölliset hoitotoimet :) Talliväki kiittää!

TARHAAMINEN
Sunnuntaina lepopäivä, korkeintaan talutusta
Tarhataan joka päivä klo 14.00 - 17.00 1. tarhaan Alin kanssa
Kesälaitumena toimii laidun numero 3 (tamma- ja ruunlaidun)
Loimi tarhaan kun on 5º, talliloimi aina ratsastuksen jälkeen talvella
RATSASTUS
Suojat etujalkoihin estetunneille
Ongelmia laukannostossa? Valmistele ja toteuta huolella sekä ajatuksen kera
Aloita maastoyhteistyö käynnissä ja ravissa :)
HOITAMINEN
Ei tykkää pesemisestä, joten helpointa on yleensä hoitaa pienemmät pesut sienen ja ämpärin keraKISAKALENTERI

LAJI LUOKKA KISAAJA PÄIVÄ PITOPAIKKA SIJOITUS MUUTA
VUOSI 2010
Esteratsastus (ERJ) 40cm Aino 25.10 Remukylä 16/26  
Esteratsastus (ERJ) 60cm Aino 25.10 Sinerva 1/48 6 ERJ-P
Esteratsastus (ERJ) 80-90cm Aino 8.11 Idaho 11/40
Kouluratsastus (ERJ) Helppo C Aino 12.11 Talli Kirmaus 13/30 72.203%
Esteratsastus (ERJ) 80cm Aino 12.11 Leningrad Stables 62/70
Esteratsastus (ERJ) 90cm Aino 12.11 Leningrad Stables 10/70 0vp
VUOSI 2011
Esteratsastus (ERJ) 70cm Aino 26.1 Pt Flien 4/39 1 ERJ-P
Kenttäratsastus (KeRJ) He C/90/90 Aino 25.2 Rk Heleä 23/40 -
Kouluratsastus Helppo A Aino 24.7 Stall Katina 22/30 51.538%
Esteratsastus 90cm Aino 26.7 Satulinna 28/41 -
Esteratsastus 90cm Aino 27.7 Satulinna 39/44 -
Kouluratsastus Helppo A Aino 28.7 Satulinna 38/85 -
Esteratsastus (ERJ) 90cm Aino 31.7 Spring Valley 35/40 -
Kouluratsastus Helppo A Aino 29.7 Satulinna 96/96 -

   
            © AINO 2002-2011. LUVATON KOPIOINTI KIELLETTY.