TRAKEHNERORI                                  VIRTUAALIHEVONEN // A VIRTUAL HORSE


 

 

 

PERUSTIEDOT

KUTSUMANIMI  Lenni
SÄKÄKORKEUS  172cm
VÄRI  ruunikko (Ee/Aa)
SYNTYNYT  4.7.2007
IKÄ  13 vuotta, 9 kuukautta (2/12)
IKÄÄNTYMINEN  1kk = 3kk
REKISTERINRO  VH-33013
KASVATTAJA  RK Golden Horse
   Hoitokirja

TIETOA RATSASTAJALLE

Soveltuvuus
  Estetunneille erittäin sopiva
  3-4 tuntia / viikko
  Vain yksityistunneille

Ratsastettavuus
   Helppo (lisätietoa)
Älä anna vauhdin hämätä: Lennin energisyys ja ponnekkuus on aina siirrettävissä tunnilla annettuun tehtävään. Reipas ori nauttii rennoista maastoretkistä ja ylittää korkeat esteet tyylikkäillä hypyillä. Jos ravi tuntuu sinusta vaativalta, ota se haasteena. Pomppimisen lakattua olet takuulla hyvä istumaan ravissa kuin ravissa.

Koulutustaso
KO: He A  //  4,  0/0
RE: 130cm  //  34,  1/3
ME: 90cm  //  1,  0/0
yhteensä kisoja 39

 

SUKUTAULU JA SUKUSELVITYS

GH's Clemens
trak - rn - 172cm
i. Emphasis Florenz
trak - rn - 170cm
ii. Emphasis (EVM)
trak - 171cm
ie. Kneg Forever (EVM)
trak - 168cm
e. Citrus
trak - rn - 166cm
YLA3
ei. My Misty Moon
trak
ee. Oleander
trak - trn - 168cm

Isä Emphasis Florenz oli ystäväni Elinan ori. Estepainotteinen (He A, 140, 135) Empa oli vaikea käsiteltävä energisyytensä vuoksi. Vilkas kaveri innostui varsinkin tammojen läheisyydessä ja pysyi todella harvoin paikallaan harjauksen aikana. Pään harjaaminen kummaksutti Empaa, toisin kuin varusteiden laitto. Ratsastamaan ori lähti aina innolla. Reippaus ei jäänyt tallin seinien sisälle. Kouluratsuksi se oli turhan hätäinen ja isoliikkeinen, mutta esteillä ori pääsi näyttämään todelliset kykynsä. Kaukaa lähteneet ponnistuksetkin päättyivät onnellisesti puomia pudottamatta. Tasapaino, vauhti ja ponnistusvoima olivat Empan kykyjen suurimmat tekijät. Maastoretkillä Empa tykkäsi eritoten peltolaukkaamisesta, toisin kuin ahtailla metsäpoluilla rämpimisestä. Muiden hevosten seurassa ori alistui joukon hännille, saatuaan pari kertaa kokea lauman johtajan läksytyksen.

Isovanhemmista isä Emphasis antoi Empalle nimensä lisäksi mahtavat hyppytaidot. Pasi kilpaili 140cm luokissa saavuttaen useita sijoituksia. Isänemä Kneg Forever kärsi pitkään jalkavaivoista ja kisasi siksi selvästi vähemmän. Nekku oli luonteeltaan energinen mutta kiltti.

Lennin emä Citrus ostettiin Golden Horseen aikoinaan Pilvenpiilosta. Tuolla tallilla tamma ehti varsoa 4 kertaa ja Lenni on Golden Horsessa ensimmäinen varsa. Siiri sopii alkeistasolle, maastotunneille ja estetunneille. Tamma on aktiivinen ja herkkä ratsastaa ja usean kouluratsastusta harjoittelevan unelmaratsu. Hoitohevosena se on leikkisä: harjakorin kaataminen tai solmun avaaminen on yksi elämän hauskimmista huveista. Esteillä tamma kuumenee herkästi ja ottaa ohjat omiin käsiinsä, mikäli ratsastaja niitä epähuomiossa sille tarjoaa. Kouluratsuna tarkka, mutta vain jos ratsastaja pyytää tarkasti. Maastoretket ilman toisten ratsukoiden seuraa jätetään vain kokeneille. Siiri kun tahtoo nähdä jokaisen suoran tien hyvänä laukkapätkänä. Siiri on palkittu YLA3-palkinnolla ja se kilpailee Va B ja 120cm -tasoilla. Siirin toinen GH:ssa syntynyt jälkeläinen, trakehnertamma GH's Civil (s. 2010), on leikkisä ja seurallinen koulupainotteinen ratsu.

Emänisä My Misty Moon ei löydy virtuaalimaailmasta. Siirin entiseltä omistajalta saimme kuitenkin tietää, että ori oli puhdasrotuinen trakehner. Emänemä Oleander asui Pilvenpiilossa. Andeksi kutsuttu tamma oli yksi tallin ensimmäisistä kasvateista. Se vuoroin oli siitoskäytössä ja vuoroin tuntiratsuna tai petraamassa kouluratsastustaitojaan. He A -tasolle yltänyt tamma varsoi 7 kertaa, joista kaikki olivat tammoja. Vain harva selkään noussut ratsastaja moitti tamman taitojaan tai yhteistä ratsastuskokemusta. Fiksu hevonen, joka myös näytti osaamisensa sitä haluaville.

Vuonna 2007 syntynyt Lenni myytiin heti vieroituksen jälkeen uuteen kotiin. Parin omistajan jälkeen ori palasi takaisin kotiin ja sijoitettiin kunnan hevoslaitumille asustamaan. Kun tallin eläkeläiskanta jätti monta karsinaa tyhjäksi, päätimme hakea Lennin takaisin kotiin. Ori saapui tallille 16.7.2010.

 

JÄLKELÄISET

Lisätietoa tallin kasvateista

6.6.2011 pv-o. GH's Equality
15.6.2011 rist-t. GH's Pride

Lenni on jalostuskäytössä 1.12.2011 asti, jonka jälkeen ori ruunataan.
LUONTEENPIIRTEITÄ

HOITOHEVONEN

Lenni on perinyt vanhemmiltaan leikkisän ja varsin energisen luonteen. Se keksii lisäpuhtia pienistäkin asioista, innostuu uusista ihmisistä karsinalla ja jaksaa aina olla täysillä menossa sinne, minne sitä pyydetään. Varsinaisesti seuralliseksi oria ei voi sanoa, sillä se pärjää hyvin omissa oloissaan. Pieni uteliaisuus silloin tällöin ihmisiä kohtaan ei kuitenkaan ole pahitteeksi. Harjaaminen ja muut hoitotoimenpiteet luontuvat hyvin, vain pesulla pitää nostella epäluuloisena jalkojaan, ennen kuin tottuu ympärillä lenteleviin vesipisaroihin. Juuri kun ajattelit hetken hengähtää, Lenni jaksaisi vielä vaikka mitä :)

LAUMASSA

Jos hevoslaumassa on joku, joka on kaikkien ehdoton kaveri, niin se on takuulla Lenni. Ori on innoissaan päästessään kavereiden kanssa laitumelle liikkumaan. Ja tekemistä ori ulkona tarvitseekin, sillä pitkään se ei jaksa vain tuijotella maisemia tai nyhtää maasta ruohoa. Paras keino on tarhata Lenni jonkun toisen hevosen kanssa, jotta sillä on seuraa. Eritoten pienet ja vikkelät ponit tuntuvat olevan kavereista mielekkäimpiä. Niiden kanssa jaksaa juosta kierroksen jos toisenkin. Jos energiaa löytyy, välillä Lenni innostuu pieneen laukkapyrähdykseen. Lenni sijoittuu orilaumassa yllättävän korkealle, vaikka porukan pomoja se ei pahemmin haastakaan.

TUNTIHEVONEN

Kentällä viuhtoo usein innokas ja iso Lenni, jolta ei energiaa puutu. Oli sitten kovat pakkaset tai kuumat kesähelteet, ori jaksaa liikkua parhaansa mukaan. Parasta antia on luonnollinen eteenpäin pyrkimys, joka antaa ratsastajalle mahdollisuuden keskittyä muuhunkin kuin pelkkään pohkeiden heilutteluun. Reipas Lenni saattaa yllättää vauhdillaan ja lähteä viemään, muttei ryöstäydy kuitenkaan käsistä. Askellajit ovat aktiivisia, joista ravi ainoana kärsii liiallisesta touhotuksesta, tehden siitä pomppivaa. Ravissa istumiseen tarvitaankin hyvät vatsalihakset ja joustava istunta, jonka jälkeen jokainen voi tuntea olevansa huipputason kouluratsastaja. Hyvän työstämisen jälkeen tunneilla saa esiin myös napakan ja pehmeän laukan. Odotamme innolla Lennin ensimmäistä tuntikautta ruunaamisen jälkeen :)

MAASTORATSU

Maastossa Lenni on aivan kuin isänsä Empa: innokas lähtemään liikkeelle ja etsimään uusia polkuja. Tarkkuutta vaativat kapeat ja juurakkoiset metsäpolut eivät pahemmin oria miellytä, vaan se on parhaiten elementissään saadessaan liikkua rennosti hyvällä pohjalla ja pyydetyllä vauhdilla. Jos pidät maastossa laukkaamisesta, olette Lennin kanssa samalla aaltopituudella. Hyvällä hiekkatiellä myös ravista saa irti aivan uusia ulottuvuuksia. Maastoratsuna Lenni on rento ja lempeä, eikä säiky turhia. Tosin jos kaverit säikkyvät, niin täytyyhän sitä laumaeläimenä mennä mukana.

KOULURATSU

Lenni ei kouluradoilla turhia hermoile, heilauttaa vaan häntäänsä ja lähtee ponnekkaasti matkaan pohkeiden saattelemana. Pohkeet ovatkin tämän hevosen läpiratsastuksessa kaiken A ja O. Mikäli orin päästää luistamaan sisäpohkeen taivutuksista, alkaa Lenni oikomaan ennemmin tai myöhemmin tehden kaarteista sisäänpäin kaatuvia kaaoksia. Tahtoa orilta löytyy todella paljon ja miellyttämishaluisena tekee taitojensa mukaan sen, mitä siltä oikein pyydetään. Kuuntelee ratsastajaa ja pysyy ihailtavan rentona tilanteessa kuin tilanteessa. Mukaudu orin askeliin ja ohjaa sitä huolella, niin pääset vielä pitkälle!

Lennin kanssa keskitytään enemmän esteratsastukseen, mutta tulee luultavasti käymään myös koulukisoissa tasapainottamassa taitojaan. Maksimitasoksi uskaltaisin arvella Helppo A:n, joka molemmilla vanhemmilla on vahvasti hallussa. Tarkoituksena päästä aluetasolle kilpailemaan.

ESTERATSU

Vauhti ja ponnistusvoima pääsevät oikeuksiinsa korkeilla esteillä, joita Lenni kapasiteettinsä puolesta voi hypätä. Energia riistäytyy harvemmin käsisä ja Lenni onkin siksi hyvä opettamaan myös aloitteleville esteratsastusen saloja. Varmajalkainen hyppääjä, joka ponnistaa kaukaakin puhtaasti yli. Muutoin orin hypyt ovat yleensä korkeita, jättäen ilmavaraa puomin ja jalkojen väliin. Lenni ei ole ihan yhtä ketterä kuin isänsä, mutta selvästi notkeampi kuin äitinsä. Keskitason taipuja vertyy mukavasti tunnin aikana ja pääsee samalla paremmin jyvälle käsillä olevasta radasta.

Tarkoituksena on kilpailla esteratsastuksessa aktiivisesti, kohoten mahdollisesti myös kansallisen tason luokkiin. Lennin vanhemmilta kapasiteettiä löytyy reippaasti ja uskoisin orin pääsevän vähintään 130cm radoille. Mikäli tuo taso näyttää sujuvan puhtaasti ja aikaa löytyy, olemme valmiita kokeilemaan myös sitä korkeampia rataesteitä. Mahdollisuuksien mukaan käymme kokeilemassa myös kenttäratsastusta.VARUSTEET

Hoitajan ostamat kursivoitu
Palkinnot merkitty tähdellä

yleissatula
suitset nivelkuolaimilla
satulahuopa (musta)
suojat (etujalkoihin)
kangasriimu (musta)
riimunnaru (musta)
harjapakki
pölyharja
kumisuka
kaviokoukku
perusharja
pääharja
talliloimi (sin)
toppaloimi (beige)

HOITAJAN MUISTILISTA

Listaa kannattaa tarkkailla muutoksien varalta, tärkeimmät hoito-ohjeet hevosen kanssa ovat tässä kiteytettyinä. Näin varmistamme hevosille persoonallisen ja yksilölliset hoitotoimet :) Talliväki kiittää!

TARHAAMINEN
Sunnuntaina lepopäivä, korkeintaan talutusta maastossa
Tarhataan joka päivä klo 14.00 - 17.00 2. tarhaan Rollen kanssa
Loimi tarhaan kun on +5º tai vähemmän
Mieluiten aina joku kaveri seuraksi tarhaan, tai sitten viereiseen tarhaan
RATSASTUS
Tämän hevosen kanssa et tarvitse raippaa tai kannuksia, vauhtia löytyy takuulla tarpeeksi
Lenni voi tuntua liian vauhdikkaalta, muttei lähde normaalitilanteissa käsistä :)
Koulutunnilla muista ratsastaa kunnolla pohjeavut läpi!
HOITAMINEN
Lennin hoitamiseen ei tarvitse muuta kuin intoa ja ideoita - orilta ei kiinnostus ja energia lopu!KISAKALENTERI

LAJI LUOKKA KISAAJA PÄIVÄ PITOPAIKKA SIJOITUS MUUTA
VUOSI 2008
Esteratsastus (ERJ) 120cm Holly 20.7 Prize Team 20/26  
Esteratsastus (ERJ) 130cm Holly 20.7 Prize Team 18/22  
Esteratsastus (ERJ) 100-120cm Nae 24.7 Stud Caruso 106/159
Esteratsastus (ERJ) 120-130cm Nae 24.7 Stud Caruso 40/113
Esteratsastus (ERJ) 100-120cm Nae 26.7 Stud Caruso 78/185
Esteratsastus (ERJ) 120-130cm Nae 26.7 Stud Caruso 129/134
Esteratsastus (ERJ) 130cm Nae 17.8 Kincaid Farm 27/74  
Esteratsastus (ERJ) 130cm Nae 17.8 Kincaid Farm 38/74  
Esteratsastus (ERJ) 120cm Nae 2.9 Noppakuution RT 176/183
Esteratsastus (ERJ) 100cm Nae 10.9 Prize Team 32/65
Esteratsastus (ERJ) 110cm Nae 10.9 Prize Team 48/52
Esteratsastus (ERJ) 120cm Nae 10.9 Prize Team 49/78
Esteratsastus (ERJ) 100cm Nae 11.9 Prize Team 62/65
Esteratsastus (ERJ) 110cm Nae 11.9 Prize Team 52/52
Esteratsastus (ERJ) 120cm Nae 11.9 Prize Team 2/78 4 pist. ERJ-rank.
Esteratsastus (ERJ) 120cm Nae 27.12 Olematon 71/155
VUOSI 2009
Esteratsastus (ERJ) 110cm Nae 4.1 La Rouge 44/150
Esteratsastus (ERJ) 120cm Nae 4.1 La Rouge 34/127
Esteratsastus (ERJ) 120cm Nae 13.2 Prize Team 29/50
Esteratsastus (ERJ) 130cm Nae 13.2 Prize Team 45/51
Esteratsastus (ERJ) 120cm Nae 19.2 Krofnock Ranch 39/59
Esteratsastus (ERJ) 130cm Nae 19.2 Krofnock Ranch 7/42
Esteratsastus (ERJ) 130cm Nae 13.3 Piruntaival 31/50  
VUOSI 2010
Esteratsastus (ERJ) 40cm Aino 25.10 Remukylä 11/29
Esteratsastus (ERJ) 60cm Aino 25.10 Sinerva 15/48
Esteratsastus (ERJ) 110-120cm Aino 8.11 Idaho 5/40 1 ERJ-P
Esteratsastus (ERJ) 80cm Aino 12.11 Leningrad Stables 26/70 0vp
Esteratsastus (ERJ) 90cm Aino 12.11 Leningrad Stables 21/70
Kouluratsastus (KRJ) KN Special Aino 13.11 Talli Kirmaus 22/30 50.437%
VUOSI 2011
Esteratsastus (ERJ) 70cm Aino 26.1 Pt Flien 39/39 -
Kenttäratsastus (KeRJ) He C/90/90 Aino 25.2 Rk Heleä 5/40 1 KERJ-P
Kouluratsastus KN Special Aino 24.7 Stall Katina 7/18 59.179%
Esteratsastus 120cm Aino 26.7 Satulinna 1/38 -
Esteratsastus 130cm Aino 26.7 Satulinna 6/26 -
Esteratsastus 120cm Aino 27.7 Satulinna 15/38 -
Esteratsastus 130cm Aino 27.7 Satulinna 3/26 -
Kouluratsastus Helppo A Aino 28.7 Satulinna 62/85 -
Kouluratsastus Helppo A Aino 29.7 Satulinna 64/96 -
Esteratsastus (ERJ) 90cm Aino 31.7 Spring Valley 22/40 -

   
© AINO 2002-2011. LUVATON KOPIOINTI KIELLETTY.