Golden Colorist - Hoitopäiväkirja
Rosa 5.3.2005 - 10.9.2005
Wikners 25.11.2005 - 11.2.2006

Hoitaminen

       Hoitaja
Nimi :
wikners
Aloittanut : 25.11.2005
Hoitaja kertoo itsestään :
 
   
    Vanha kirja
2005
  Marras - Joulu
2006  Tammi - Helmi

11.2.2006 - Hoitotarina
Pitkään vaivanneet takajalat vahvistivat päätöstämme - hieno andalusiatamma Color lopetettiin eläinlääkärin toimesta lauantaina 11.2 aamuvarhain. Tamma haudataan läheiselle nummelle muiden tallin hevosten luokse.

Toivottavasti uusilla laitumillasi olet vapaa juoksemaan kuten nuorempana teit, muistaen läheiset ihmisesi.

22.1.2006 - Hoitotarina
Oli aika aikainen aamu kun kävelin tallille. Kävelin pitkästä aikaa katsomaan Coloria. Astuin sisälle talliin ja astelin Colorin karsinan luokse. Siellä se tamma olikin! Kävin hakemassa harjat ja rupesin harjaamaan tammaa. Mitään näykkimisiä ei tapahtunut. Vein harjat pois. Pistin sille loimen päälle ja riimun päähän. Talutin tamman ulos. Käänsin sen maastoon päin. Siellä me sitten käveltiin jonkin aikaa. Tuntui, että Color vähän pirityi raikkaassa pakkasilmassa.

Noin 1 tunnin kuluttua tulimme takaisin tallin pihaan. Katsoin kelloa. Se oli puoli yksitoista. Vein tamman talliin. Kiinnitin sen käytävälle, otin loimen pois hetkeksi aikaa ja rupesin harjaamaan tammaa. Pian siivosin tamman karsinan. Puoli tuntia meni nopeasti. Pistin tammalle loimen ja talutin sen tarhaan. Koska Mallalla ei ollut hoitajaa, kävin hakemaan senkin. Pistin vielä Mallallekin loimen ja talutin sen tarhaan Colorin seuraksi. Sitten keräsin tavarani ja lähdin kävelemään kohti kotia.

Vanhus sai mukavaa huomiota, on Colorkin muuttunut paljon ystävällisemmäksi nyt jäätyään eläkkeelle - eikä ihme, ei ole selkäkään niin kauhean kipeä, kun ei kukaan ratsasta. Mainiosti kirjoitettu hoitotarina :) !

4.1.2006 - Hoitotarina
Kävelin tallin pihaan. Ulkona alkoi olla pimeää. Kävelin nopeasti kohti tallia. Ei siitä ollut kuin vajaa viikko kun kävin täällä viimeksi. Kävelin Colorin karsinalle. Siellä se eläkeläinen olikin! Olin jo kuullutkin että Colorilla ei saa enää ratsastaa. Harmi! Olisi ollut kiva ratsastaa ensimmäisellä hoitohevosellani täällä tallilla. Kävin hakemaan tamman harjat ja palasin karsinalle. Aukaisin oven ja rupesin harjaamaan. Tällä kertaa Color ei näykkinyt. Vein harjat pois ja otin tamman riimun ja riimunarun. Pistin riimun tamman päähän ja kiinnitin riimunarun riimuun. Talutin tamman pihalle ja taas teimme ihan pienen italenkin. Iltalenkin jälkeen kiinnitin tamman käytävälle ja siivosin sen karsinan. Harjasin myös tamman kun olin siivonnut sen karsinan. Päästin Colorin karsinaansa ja annoin sille omananpalan ja suukon otsaan. Sitten jouduin lähtemään kotiin.

Colorilla reistaa niin pahasti nuo takajalat, että siksi oli parempi jättää ratsastus kokonaan pois :/ Ollaan tamman kanssa koko ajan varpaillaan, eläinlääkäri tulee tarkistamaan sen ensi maanantaina (9.1). Sitten tiedetään mikä on tamman 'tuomio'. Hyvin hoidettu :)

25.12.2005 - Hoitotarina
Ulkona alkoi olla jo pimeää kun saavuin tallille, mutta onneksi minulla oli heijastimia takissa ja huosuissa. Oli joulupäivä. Juoksin suoraan tallille uusissa ratsastusvaatteissani jotka sain joululahjaksi. Astuin sisälle talliin ja kävelin hakemaan Colorin harjat. Sen jälkeen kävelin suoraan Colorin karsinalle. Tervehdin tammaa ja annoin sille pienen palan porkkanaa. Sidoin sen kiinni ettei se pääsisi näykkimään. Aloin harjata tammaa aika voimakkain vedoin koska se oli aika likainen. Harjasin sen kunnolla ja laskin harjat maahan. Pistin sille loimen päälle, ennen kuin menisimme pienelle talutusretkelle. Kun olin pistänyt tammalle loimen päälle, lähdin taluttamaan sitä sen laitumelle päin. Laitumella käännyimme takaisin kohti tallia. Koska oli niin pimeää, emme tehneet sen pidempää lenkkiä. Tallilla kiinnitin tamman käytävälle, kun itse siivosin sen karsdinan. Päästin tamman karsinaan ja riisuin siltä loimen pois ja pistin sen oikealle paikalleen. Harjasin nopeasti tamman ja annoin suukon sille. Vein harjat paikalleen ja läksin kävelemään kohti kotia.

Hienoa! Color taisi tykätä kun sai taas hyvää hoitoa ja paljon huomiota - eikä näyttänyt iltalenkkikään tammaa haittaavaan ;)

12.12.2005 - Hoitotarina
Olin juuri päässyt koulusta. Kävelin kohti tallia nopein askelin. Halusin nimittäin nähdä Colorin mahdollisimman pian. Pian olin jo tiellä joka vei tallille. Kävelin nopeasti kohti tallia. Näin Colorin laitumella laiduntamassa. Päätin mennä siivoamaan tamman karsinan ennen talutusreissua. Niinpä kävelin kohti tallia. Pian olinkin jo sisällä tallissa ja myös Colorin karsinan luona. Jätin reppuni karsinan eteen ja itse menin hakemaan kottikärryt ja talikon. Aukaisin karsinan oven ja rupesin siivoamaan tamman melko sotkuista karsinaa. Pian se oli siivottu ja uudet kuivikkeet pistetty paikoilleen. Vein tavarat pois ja otin Colorin riimunarun mukaani. Lähdin hakemaan Coloria laitumelta talutusretkeämme varten. Kesti tovin ennen kuin sain riimunarun Colorin riimuun kiinni. Päätin taas mennä maastoon Colorin kanssa. Talutin tammaa maastoreitille päin. Kuuntelimme kuinka linnut lauloivat. Suunnilleen puolessa välissä kannustin Colorin raviin. Menimme sitä pikku matkan ennen kuin pidätin sitä. Pian olimme tallilla. Talutin tamman sen karsinaan harjattavaksi. Hain sen harjat ja sidoin sen kiinni karsinaan ettei se rupeaisi näykkimään. Mutta kuitenkin Color yritti pariin kertaan näykkiä minua. Muuten harjaus sujui ihan hyvin. Kello ei vielä ollut 14.00 joten vein Colorin takaisin laitumelle. Otin mukaani tavarani. Talutin Colorin laitumelle ja päästin sen irti. Siellä se kirmaili niinkuin olisi 5 vuotias. Vein riimunarun talliin ja lähdin kävelemään kohti kotia lukemaan historiaa ja laskemaan matikkaa, koska meillä on kokeet.

Onnea kokeisiin (; ! Color käyttäytyy hyvin kanssasi, joten se tietää kumpi teistä määrää (mitä nyt välillä testaa hampaillaan). Hienosti sujuu teillä, Color saa hyvää hoitoa eläkepäiviensä ajaksi.

25.11.2005 - Hoitotarina
Olin juuri päässyt koulusta. Kävelin tietä pitkin kohti tallia. Lunta oli ihan vähän maassa, ei paljon. Olin pakannut eilen illa kaikki ratsastusvarusteet mitkä tänään tarvisin. En ottanut kypärää mukaan, koska taluttaisin Coloria maastossa. Katsoin kelloani ja juoksin tallille. Minun pitäisi käydä hakemaan Color laitumelta pois koska kello oli 13.00. Niinpä menin nopeasti tallille. Ensin tulin pihaan ja sitten astuin sisälle talliin. Kävelin Colorin karsinalle ja laskin reppuni tamman karsinan eteen, otin tamman riimunarun ja läksin kohti laitumia. Siellähän se tamma olikin. Jäin seisomaan laidalle ja kutsuin sitä. Se tuli kyllä melkein heti mutten saanut laitettua heti riimunarua kiinni. Muutaman kerran jälkeen se onnistui.

Talutin tamman sisälle talliin ja kiinnitin sen käytävälle kiinni. Hain nopeasti harjat ja aloin harjata tammaa. Se yritti muutaman kerran näykkästä, mutta se ei ylettänyt. Pian Color oli harjattu. Nyt siivoaisin nopeasti tamman karsinan, ennen taluttamisreissua. Hain nopeasti kottikärryt ja talikon ja työnsin ne Colorin karsinan eteen. Aloin siivota tamman karsinaa. Se ei ollut kovin likainen, eli sen siivoaminen nopeasti. Niinpä minä ja Color olimme kumpikin valmiita lähtemään ulkoilmaan. Talutin Colorin ulos tallista. Käänsin tamman kohti maastoa. Kävelimme ihan rauhallisesti. Ilma oli raikasta ja kirpeää. Pian olimme lähellä lenkin keskikohtaa. Päätin mennä ihan pienen pätkän ravia Colorin kanssa. Niinpä vähän vedin riimunarusta ja tamma siirtyi rauhalliseen raviin. Menimme sitä ihan vähän matkaa, kunnes siirryimme takaisin käyntiin. Pian olimmekin jo tallin pihalla. Talutin tamman takaisin karsinaansa. Kiinnitin Colorin karsinaan kiinni, ettei se rupeaisi kauheasti näykkimään. Hain harjat ja rupesin harjaamaan Coloria viimeisen kerran tällä kertaa. Se käyttäytyi suhteellisen hyvin, joten se ansaitsi pienen makupalan kiitokseksi. Aukaisin riimunarun karsinasta ja otin riimun pois tamman päästä. Pistin riimun ja riimunarun karsinassa olevaan koukkuun. Sanoin heipat Colorille ja kävelin ulos tallista. Kävelin kohti kotia hyvillä mielin. Kylläpä Color oli ihana!

Mukavaa, että teillä rupesi heti sujumaan Colorin kanssa - huolimatta pienistä näykkimisyrityksistä (: Hienosti aloitettu hoitaminen!